Nederlands Engels Duits

Kruidenstempel massage

Kruidenstempel massage is een oosterse massagetechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van kruidenstempels om het lichaam te ontgiften. Bij deze massage neemt de masseur in elke hand een met stoom verwarmde kruidenstempel. Hiermee wordt de huid gemasseerd met wiegende, cirkelvormige bewegingen. Het meditatieve ritme wordt afgewisseld met langzame verbindende strijkbewegingen over het hele lichaam.

Werking

De geurige kruiden reinigen het lichaam van binnen en buiten, vergroten de weerstand en hebben een kalmerend effect. Door de warmte wordt de werking van de kruiden en de olie versterkt, ontspannen de spieren beter en worden voedingsstoffen gemakkelijker opgenomen en afvalstoffen beter afgevoerd. De aroma's van de kruiden werken helend en ontspannend. Onze longen en slijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden. De kruidenstempel massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren en brengt het tegelijkertijd tot rust. Van alle massages is de kruidenstempel massage het meest doordringend.

De behandeling

Er wordt gemasseerd met warme basis olie waarin aangepaste etherische olie vermengd wordt. Met de kruidenstempels wordt er gemasseerd op de meridianen en tsubo's (acupunctuurpunten) van rug, schouders en benen. Daarna volgt een ontspannende massage van rug en benen met warme olie. De behandeling wordt afgesloten met een olie massage van de voeten en de onderbenen.