Nederlands Engels Duits

Lastone massage

Een Lastone massage wordt gegeven met basalt stenen. Deze stenen bestaan uit gestolde lava en zijn door hitte ontstaan. Onder invloed van water, zand en wind zijn de stenen door de eeuwen heen zacht en glad gepolijst. De grote dichtheid en het hoge ijzer gehalte basalt stenen zorgen ervoor dat deze stenen goed de warmte vasthouden en deze warmte geleidelijk afgeven aan het lichaam. De temperatuur van deze basalt stenen ligt tussen de 40 en 45 graden celsius.

Eerst worden er warme stenen op het lichaam neergelegd die de client laten wennen aan de weldadige warmte. Daarna wordt het lichaam gemasseerd met warme, gladde stenen. De stenen zijn dus niet alleen een warmtebron, maar ook een massage gereedschap in handen van de masseur. De warmte van de stenen dringt dieper en sneller door in de spieren en weefsels van het lichaam dan bij een 'gewone' massage.

De Lastone massage geeft een diepe ontspanning waardoor de bloedvaten worden verwijderd. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding van alle weefsels, het afvoeren van afvalstoffen en vermindering van pijn.

Indicaties om voor een Lastone massage te kiezen zijn vooral bij reumatische aandoeningen sterk aan te bevelen, evenals bij fibromyalgie, slechte doorbloeding, artrose (mits geen ontsteking), maar natuurlijk ook als pure ontspanning.