Nederlands Engels Duits

Oudere voet

Na het veertigste levensjaar wordt de doorbloeding van de matrix van de nagel minder. Daarmee vertraagt de nagelgroei en verandert ook de conditie van de nagel. Soms ontstaan er ribbels op de nagelplaat en ook kan de nagelplaat verkleuren (grijsgeel). De banden en de spieren verliezen hun elasticiteit en de huid wordt droger en dunner. Het aantal zogenaamde levervlekken en pigmentvlekken neemt toe met de jaren. Deze kenmerken zijn direct waarneembaar, maar er zal altijd een uitgebreide anamnese moeten plaatvinden om verborgen voetproblemen op te sporen. Kenmerken die direct in verband met de oudere voet in verband gebracht kunnen worden zijn:

- afname van flexibiliteit van banden, pezen en spieren,
- verstijving van gewrichten, artrose of slijtage,
- atrofie van de huid, verkleuringen en aandoeningen,
- dermatologische ziektebeelden,
- verkleuringen en dikker worden van de nagel, vertraagde nagelgroei,
- vaatproblemen, vermindering bloedcirculatie, koude voeten, warme voeten, oedeem,
   spataderen en slecht genezende wonden,

- degeneratieve veranderingen, zoals standsafwijkingen van voeten en tenen,
- coördinatie, snelheid en lenigheid,
- aanwezigheid van ziekten zoals reuma, diabetes, artrose, artritis, neurologische afwijkingen
  afwezigheid van het gevoel of vibratiezin,
- de nagel verdikt zich, verkleurt, verkalkt door voedingsstoornis in de nagelwortel,
- de nagel wordt brokkelig en slecht van kwaliteit door een slechte doorbloeding. 

Bij Re-Balance pedicure & massage zijn behandelingen mogelijk voor alle risicovoeten, waaronder voor de oudere voet. Wellicht wordt deze behandeling vergoed door de zorgketengroep of door uw zorgverzekeraar. Wanneer u als patiënt in aanmerking wilt komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van uw zorgverzekering is het belangrijk dat u eerst naar uw huisarts gaat.

De praktijkondersteuner van de huisarts bepaald aan de hand van een zorgprofiel de classificatie, welke wordt gebruikt voor de vergoeding van de behandeling. De vergoeding is afhankelijk van de verzekering en/of aanvullend pakket wat u bij de zorgverzekeraar heeft afgesloten. U kunt dus altijd contact opnemen met uw zorgverzekeringsmaatschappij voor meer informatie.