Nederlands Engels Duits

Verwaarloosde voet

Een verwaarloosde voet is een voet waar geen of weinig aandacht aan geschonken is ten aanzien van verzorging of behandeling. Enkele oorzaken van verwaarlozing is het onvermogen van de client om de verwaarlozing in te schatten, of het onvermogen om hulp te vragen, eerder doorgemaakte nare ervaringen of het kostenaspect. Soms zijn mensen niet in staat om de risico's van verwaarloosde voeten in te schatten. Overige oorzaken kunnen dak-of thuisloosheid zijn, ouderdom of dementie.

Door slechte voetverzorging ontstaat vorming van pathologisch eelt, pijnlijke eeltpitten, likdoorns, kloven, ingroeiende nagels en overige nagelproblemen. Hierdoor gaat men moeilijk lopen. Aandoeningen van huid en nagels die bij een verwaarloosde voet veel voorkomen zijn:

- hoornnagels/onychausis,
- ramshoornnagels/onychogryphosis,
- schimmelnagels/onychomycose,
- ingroeiende nagels,
- voetschimmels, eczeem,
- open wonden en infectieziekten. 

Bij Re-Balance pedicure & massage zijn behandelingen mogelijk voor verwaarloosde voeten. Wellicht wordt deze behandeling vergoed door de zorgketengroep of door uw zorgverzekeraar. Wanneer u als patiŽnt in aanmerking wilt komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van uw zorgverzekering is het belangrijk dat u eerst naar uw huisarts gaat.